Nani Roma encapçalarà, un any més, la representació del Lluçanès en el Dakar que cdomençarà el proper 2 de gener. Roma (Mini) i el debutant Xavier Pons (Ranger Ford), en la categoría de cotxes, intentaran recórrer els 9332 quilòmetres (4701 d’especials cronometrades) que separen Buenos Aires i Rosario. Gerard Farrés i Rosa Romero, ambdós amb KTM de l’equip Himoinsa, ho faran en motos, i Marc Torres en camions.

Una prova que se celebrarà entre l’Argentina i Bolívia, on els participants hauran de superar constants canvis de temperatura i alçada. Mini, vencedor en les últimes tres edicions, és el gran favorit, tot i que la normativa podria afavorir els Peugeot 2008 DKR16, un nou buggy de dues rodes motrius molt diferent al fiasco de l’any passat. Els Hilux de Toyota, que torna a la competició com equip oficial, serà el tercer en discordia. Roma creu que “hi ha una desena de pilots amb opcions al triomf. Ja porto uns anys i sé que al principi tothom corre molt, tothom té dubtes, tots a fons. Has d’intentar guardar alguna cosa”.

dakar
Rosa Romero i Gerard Farrés amb la resta de l’equip Himoinsa

En les motos, Farrés, vencedor aquest any del Transanatolia i la Baja Aragón, lluitarà per estar entre els primers. Romero, per contra, ho té clar: “La meva cursa no té massa a veure amb la que pugui fer en Nani. Ell és un pilot profesional i surt a guanyar (vencedor el 2004 en motos i el 2014 en cotxes), com en Gerard, per a mi el gran objectiu és arribar a Rosario”.

En la categoria de camions, i després de no participar-hi en l’edició passada,  Marc Torres de Sant Feliu Sasserra, torna al Dakar. Ho fa com a membre de l’equip de Pep Vila, i junt amb Xavi Colomer. Participen amb un Iveco del De Rooy Team, i com ha expressat Vila, aspiren a acabar dels 10 primers.