Aquest dilluns els alcaldes del Lluçanès s’han reunit amb representants del Departament de Governació per analitzar conjuntament els resultats del procés participatiu del passat 26 de juliol. Els alcaldes han manifestat la voluntat de seguir treballant conjuntament. Per fer-ho, Governació els aportarà l’assessorament jurídic per trobar l’eina més útil que els permeti complir aquest objectiu i poder oferir els millors serveis a la població.

D’altra banda, els municipis ratificaran els resultats del procés participatiu als respectius plenaris, i si s’escau s’iniciaran els tràmits per portar al Parlament la llei de creació de la nova comarca. Tal com avisen en el comunicat de Governació, qualsevol acord de comarca no es faria efectiu fins el 2019 (després de les eleccions municipals).

Els alcaldes volen seguir el camí junts

El passat  28 de juliol els alcaldes van reunir-se per valorar el resultat. Tal com va explicar Isaac Peraire, alcalde de Prats, després d’una reunió de més de dues hores,  “tots 13 alcaldes volem continuar el camí de la comarca junts” i es volen reunir “tan aviat com puguem” amb Governació, per trobar una solució. Peraire ha afegit que els resultats de la consulta són complexos però legitimen la demanda. S’haurà de valorar si s’inicia la comarca amb 8 municipis o si s’allarga el camí per ser tots 13, però com diu, el procés va per llarg.

La roda de premsa posterior al coneixement dels resultats del 26 de juliol es va dur a terme al pati de l’ajuntament Vell i va comptar amb la presència de tots els alcaldes, excepte Josep Maria Masramon, de Sant Boi de Lluçanès. Es va destacar positivament l’alta participació i es va agraïr la feina dels voluntaris, però es va lamentar el No dels 5 municipis. Josep Maria Freixanet, president en funcions del Consorci del Lluçanès, va condicionar la continuïtat del procés a la negociació amb Governació.