Falta poc més d’una setmana pel que diuen seran les eleccions de la segona transició (ehem). Passi el que passi el 20-D aquí en sortirem fotuts.

Si el tàndem de Junts pel Sí manté les posicions serà la demostració que la societat catalana està bolcada en el procés i dona suport a aquells que el lideren. Si Convergència (o Democràcia i Llibertat que es diu ara) té més vots que ERC, serà la prova fefaent que Mas ha de ser el líder.

Si passa el contrari, serà la prova fefaent que potser s’ha de canviar d’estratègia i viurem allò de “el rei ha mort, visca el rei”.

Si cap de les dues treu els resultats esperats. Cagadeta. Si la participació aquí és baixa, parlaran d’una clara mostra de desafecció cap a l’estat espanyol. Si és alta tenen persones dins el patit encarregades de vendre’ns un perquè. Les lectures des de l’altra banda seran alguna cosa així com Catalunya està farta del procés.

Si el partit més votat fos el del Rivera sonaria una cançoneta tipus: Catalunya sap el que vol, s’ha acabat el procés, i qui diu que ho va dir que jo ho hagués dit el que dieu que vaig dir que calia millorar el sistema de finançament?
Si és el de l’Iglesias, sonarà així: Catalunya vol decidir dins el marc constitucional del 78 que ha quedat obsolet i cal canviar però que no es fàcil canviar perquè ja funciona i potser ara decidir segons què no toca. Si el més votat fos el del Rajoy, la cosa recordaria al: Dónde dije digo, digo DiegoPerò el Diego que sigui hipster que si no està fora del marc constitucional. I la constitució no es toca. Si guanyés el partit de la Chacón jo crec que haurien de triplicar el sou als seus caps de campanya, tenint en compte que el PSC va d’espetec en espetec. Tant que aviat semblaran un fuet d’aquells famosos. Però no dels que contaminen amb purins ni modelen el territori al seu gust, aquests no existeixen.

Tot això serà l’endemà del 20D. Si no és que algú s’ha fotut una hòstia espectacular. Clar que, un ni ho pensa que li pugui passar.

I després d’un any en el que hem tingut unes locals que han canviat alguns ajuntaments, altres no canvien. Al Lluçanès s’ha votat comarca que esperem que es faci, encara que petita. Hi ha hagut unes eleccions catalanes i hem canviat el govern o no (aquí cadascú que entengui el que vulgui).

Per endavant, poc menys d’un mes per canviar d’any i tenir 366 dies nous (serà de traspàs). I sí, potser fa por pensar en el què passarà. Però no ens podem deixar endur per ella, perquè la por és el camí al costat fosc.