Més de 150 professionals del sector de la forja participaran a la cita biennal, la més important d’aquesta especialitat que es fa al sud d’Europa. Durant 3 dies, forjadors procedents de tot Europa conviuran a Alpens. Junts forjaran una peça col·lectiva que servirà d’homenatge a la cursa “3 comarques” d’Alpens, una de les més antigues de Catalunya.

El divendres 20 de maig començarà un espectacle únic en directe. Amb més de 50 fornals encesos, el so dels martells o la realització de demostracions en viu per mostrar com es dóna forma al metall. Un ofici viu, molt present als carrers d’Alpens, on hi ha elements de forja, com fanals, reixes, tiradors… A aquests, s’hi sumen les 4 grans escultures col·lectives que s’han fet en les anteriors edicions i fan del poble un museu a l’aire lliure. En aquest sentit, el dissabte 21 a 2/4 d’11 es podrà fer la ruta guiada de la “Forja al Carrer”.
Tot i que la forja és la protagonista del cap de setmana, la música també hi serà present. El dissabte a la 1 del migdia també hi haurà la 1ª trobada de vents i percussió de Musicop al Casino, i després del sopar de la Fira, el concert amb “Els Tranquils”. I durant el matí de diumenge, diverses parades ompliran la Fira del Jovent.

IMG_3206

 

El moment més esperat arribarà el diumenge a la 1 del migdia amb la col·locació de la peça col·lectiva a la cruïlla del carrer Rocamonada amb la carretera de Berga. La peça ja s’ha començat a dissenyar i té com a eix central una atleta de 2 metres d’alçada que s’endinsa dins el bosc i recupera el contacte amb la natura, amb senglars, cabirols, aigua…  La plaça dels Forjadors Miquel Xirau, al costat de la Fàbrica Vella, serà el centre creatiu de la peça, el cervell d’una obra que farà història.

A3_Final_Cartell_Forja-page-001