Avui, 8 de març, el Lluçanès s’ha despertat més dona que mai. Des del 1911 es celebra el Dia Internacional de la Dona, un dia que s’aprofita per reivindicar el feminisme, tot denunciant el masclisme i els micromasclismes. També serveix per commemorar la lluita de la dona per assolir la igualtat, ja sigui en drets polítics, dret al propi cos, condicions laborals, i en la presència a la societat en general.

Avui, molts carrers de la comarca han canviat de nom, el carrer Mossèn Riba Pont de la Torre , per exemple, és el carrer de Giaconda Belli, poetessa nicaragüenca, i el passeig Lluçanès de Prats, avui és el de l’escriptora Maria Mercè Marçal. I així, diversos carrers de Sant Boi de Lluçanès, Perafita, Prats, Olost, Sant Bartomeu del Grau, la Torre, Oristà i Sant Feliu Sasserra. L’acció l’ha reivindicat el Col·lectiu Feminista La Fetillera.

El carrer del mossèn Josep Valls, avui és el de la periodista Oriana Fallaci
El carrer del mossèn Josep Valls, avui és el de la periodista Oriana Fallaci
El carrer del Mercat de Prats, avui és el carrer LGTB
El carrer del Mercat de Prats, avui és el carrer LGTB

Alguns ajuntaments també s’han sumat a la diada, i avui lluïran la bandera lila i llegiran el manifest. A Prats ho faran a les 6 de la tarda, i seguidament el jovent del poble llegirà textos de Caterina Albert, en motiu del 50è aniversari de la seva mort.

L'ajuntament de Lluçà
L’ajuntament de Lluçà