Cada tardor a nivell europeu se celebren les Jornades del Patrimoni. Diferents municipis hi col·laboren i fan activitats per tal de promoure el patrimoni de la població. Enguany, tindran lloc els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre i dos municipis del Lluçanès s’han sumat a aquestes jornades.

Literatura camí del Castell de Lluçà
Dissabte 10 d’octubre, Lluçà ha organitzat una ruta literària pel Monestir i el Castell de Lluçà. L’itinerari estarà protagonitzat pels poemes de Vicenç Ambrós i els alumnes de l’escola Gafarró. Les explicacions del passat arqueològic del Castell de Lluçà aniran a càrrec d’Albert Pratsdessaba.

12109078_1655395508011698_1223274863613266353_n

Els edificis modernistes de Prats
Prats de Lluçanès tornarà a participar-hi després d’anys de no fer-ho. El divendres 9 d’octubre al vespre, a la Sala Cal Bach, hi ha la presentació de “Cooltur”, un projecte cultural i turístic del pradenc Jordi Plans i Ricard Jiménez. Es tracta d’una web on hi ha un recull de rutes per diferents llocs de Catalunya. L’accés als itineraris i a la informació d’aquests és totalment gratuït. L’endemà, a 2/4 de 12, al passeig del Lluçanès i a càrrec dels promotors de Cooltur, hi ha l’estrena de la ruta del Modernisme de Prats  on es descobriran diferents edificis industrials i habitatges modernistes del municipi.

Trobareu més informació a la web de l’Ajuntament de Prats

Cal Casals, edifici modernista
Cal Casals, edifici modernista