La tala d’arbres del Lluçanès Nord a l’espera

  • Després de rebaixar l'actuació inicial a la meitat, es va aplaçar a l'espera de la reunió del 3 de setembre

VilaWeb
Redacció
27.08.2015 - 09:14
Actualització: 27.08.2015 - 11:14

El passat 29 de juliol després d’una reunió entre alcaldes i responsables de Diputació es va replantejar la tala d’arbres en carreteres i avingudes del Lluçanès Nord. Dels gairebé 100 arbres marcats, només se’n tallarien 54. Amb la reforma de l’actuació s’aturaria la tallada a l’entrada de Sant Boi, bona part dels arbres del trencant de Sant Bartomeu, i altres del nucli de Perafita. De moment, emperò, s’ha aturat l’acció a l’espera d’una nova reunió que es farà el 3 de setembre.
En conèixer la voluntat per part de Diputació de realitzar aquesta tala, va sorgir una mobilització en contra, però també un debat, encara latent, entre detractors i defensors de la proposta. El replanteig sorgit de la reunió no satisfà completament a cap de les dues postures.
Josep Pujol, alcalde de Sant Agustí, no hi està d’acord, i tal com explica, si fós per ell “en tallaria molts més, fins i tot més dels previstos inicialment”, almenys en el seu terme municipal. Ell opina que aquesta acció “facilitaria l’ampliació de les carreteres i per tant l’augment de feina”.
Per la seva banda, Laura Megias, tècnica del Servei de desenvolupament rural del Consorci del Lluçanès, explica en un text publicat a LluçanèsViu.com que el replanteig de l’acció va ser possible gràcies a “la recollida de signatures i a la contraproposta d’actuació elaborada entre alguns alcaldes i un enginyer de camins”, però també a la diagnosi de la Carta del Paisatge.
La diagnosi de la Carta destaca el valor natural de les avingudes arbrades, que “dota aquestes vies d’harmonia i humanització de tot el territori”. Els principis de la Carta també van ser signats per l’ajuntament de Sant Agustí, però tal com diu Pujol, si arriba a saber que pot servir per frenar l’ampliació de carreteres “ara no la signaria”.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any