El divendres 20 es va celebrar una reunió oberta al Centre Cívic d’Olost sota el lema “Ara, tu decideixes”. A la reunió, els regidors de participació ciutadana, Robert Jové i Gil Salvans, van exposar les línies de participació ciutadana que es volen dur a terme des de l’Ajuntament d’Olost els pròxims anys. Els regidors van explicar que és un projecte de futur, i que el primer pas que cal fer és un reglament de participació ciutadana. Per redactar aquest reglament, els regidors van invitar a tothom qui volgués a formar part d’una comissió encarregada de redactar-lo. Van avançar algunes condicions d’aquest reglament, com la creació d’un consell infantil i un consell de poble.

Per deixar clar que l’Ajuntament d’Olost aposta per la participació, van exposar al públic assistent una prova pilot dirigida per dur a terme abans d’acabar l’any. Aquesta prova consta de 5 projectes que ronden els 10.000€ de pressupost. Els projectes es sotmeten a votació fins al dia 30 i el que aconsegueixi més vots serà el que s’executarà durant el primer semestre del 2016.  A la trobada es va explicar que la voluntat és fer créixer cada cop més la quantitat de diners a decidir de forma participativa, i que en un futur els projectes que se sotmetin a votació estiguin proposats per la mateixa ciutadania.

Els punts de votació d’aquesta prova pilot són a la biblioteca, a l’Ajuntament i també des del portal web. Hi poden participar totes les persones residents a Olost i aquelles que hi tenen relació (2a residència, haver nascut a Olost, …). Els projectes que es sotmeten a votació són els següents:

  • Adequació de la planta baixa de l’Ajuntament per la creació d’una sala multifunció, cultural i autogestionada.
  • Instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica al sorral de l’escola Terra Nostra.
  • creació d’una horta cooperativa de participació ciutadana a la zona de les hortes del pont
  • Crear una smart village, és a dir, un poble intel·ligent.
  • Construcció d’una vorera des del restaurant la Mola fins a la plaça de Santa Creu.

(en aquest enllaç hi ha més informació dels 5 projectes)

La trobada també va servir per fer la presentació oficial del nou portal web de l’Ajuntament.