Featured Video Play Icon

El jaciment de Puig Ciutat ja es pot visitar. El 24 de desembre va finalitzar la campanya que ha permès adequar l’espai als visitants; s’ha creat una ruta, s’han reconstruït dos dels edificis excavats i una part de la muralla, i s’han instal·lat plafons informatius amb explicacions. Entre d’altres curiositats, es pot accedir a un vídeo que mostra el jaciment des de l’aire.

Els treballs, duts a terme durant el novembre i desembre, també han permès obrir i estudiar l’edifici central de l’assentament, que té unes dimensions considerables (11,5×11,5 metres), i s’ha identificat com el possible edifici de comandament. Tal com explica Àngels Pujol, codirectora de l’expedició, és molt gran en comparació amb els altres edificis i els seus murs estan per sobre del nivell del carrer, de manera que seria més alt que els de l’entorn. Presenta una estructura típica de comandament.
L’espai hauria sigut arrasat. S’hi han trobat restes d’estructures cremades i com diu Pujol també va rebre un espoli posterior.

Properament es presentaran els resultats en una xerrada.PuigCiutatMati