En un ple extraordinari celebrat aquest dilluns 30 d’agost, l’ajuntament de Prats ha aprovat un text que valora favorablement els resultats de la consulta del 26J, i ratifica la voluntat de formar part de la nova comarca. També sol·licita a Governació que tiri endavant l’expedient administratiu perquè la Llei de Creació de la Comarca del Lluçanès sigui aprovada. Lluçà va ser el primer poble en ratificar els resultats de la consulta, pocs dies després de la seva celebració.

El ple també ha servit per aprovar el sorteig de les meses electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya, i una moció de suport als veïns de Santa Creu de Jutglar per l’afectació que suporten arrel de la Planta de Fumanya. El text mostra solidaritat envers els veïns del poble, i mostra la voluntat de treballar conjuntament a la recerca d’una solució definitiva, la qual com es va dir al ple, seria més fàcil amb l’eina de la comarca. Altres pobles, com Lluçà, també va aprovar un “manifest d’adhesió referent a la problemàtica ambiental de Santa Creu”.

Altres temes que es van tractar van ser l’afectació de les obres de Gas Natural, que obligaran a tallar l’aigua en alguns carrers del poble, o la idea de mostrar suport als refugiats sirians.